Gratis verzending

per volle doos van 24 bieren

Gratis verzending

per volle doos van 24 bieren

Gratis verzending

per volle doos

Deca

1. Stel jezelf en de brouwerij kort voor.

Wij zijn Nicolas en Katrien en baten samen met 5 medewerkers brouwerij Deca uit.  Onze brouwerij is gelegen in het bierdorp Vleteren, met name in de deelgemeente Woesten.  Zelf brouwen we Deca-bieren.  Daarnaast hebben we gastbrouwers die onze brouwinstallatie gebruiken om hun bier te brouwen. 

2. Waarom zijn jullie begonnen met brouwen en welke Brouwers hebben jullie hiervoor inspiratie gegeven?

Onze baseline “Bier brouwen.  Reeds 5 generaties langs onze passie.”  Ik kom uit de brouwersfamilie Christiaens, oorspronkelijk afkomstig uit Aalbeke, waar bier brouwen in de genen zit.  Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ik een jaar zou meehelpen in de brouwerij van mijn ouders.  Ik kreeg echter de smaak te pakken van het bier brouwen.  Ondertussen brouw ik reeds 31 jaar met veel passie bier.  Mijn grootste leermeester is mijn pa zaliger.  Als eerbetoon aan zijn onverwachtse overlijden heb ik een bier gemaakt en naar hem genoemd ‘Georges IV’.

3. Welke stijl bieren brouwen jullie?

Wij brouwen een 3-tal klassiekers waarmee het allemaal is begonnen.  In 2012 zijn we gestart met een nieuw project: 4 bieren barrel aged, whisky of porto infused (8° en 12°).  Ondertussen hebben we ook een IPA Sir Grasshopper en een de Vleteren Imperial Stout in ons gamma.  Ons laatste project is Vleteren Imperial Stout Barrel Aged Serie. Limited edition. De eerste werd recent gebotteld: Whisky Barrel Aged.  Ondertussen beschikken we over een gevarieerd gamma aan Deca-bieren.

4. Hoeveel verschillende bieren hebben jullie al gebrouwen?

Zie vraag 3.


5. Wat is het speciaalste/gekste bier dat je al hebt gebrouwen & waarom?

In 2012 zijn we gestart met ons project ‘barrel aged, porto of whisky infused’.  Dat was destijds iets innovatiefs.  Nieuwe bieren die door de consument erg worden geapprecieerd.


6. Welk soort bier staat nog op je verlanglijstje om ooit te brouwen?

momenteel gaan we verder met onze Vleteren Imperial Stout Barrel Aged Serie.  Daarnaast is er de intentie om nog een aantal fruitbieren te maken.  We krijgen regelmatig de vraag van consumenten naar dergelijk bier.

7. Waar hoop je binnen 10 jaar te staan met de brouwerij?

We zoeken in onze brouwerij naar efficiëntiewinsten.  Daarnaast hopen we om nog steeds met zoveel passie bier te brouwen.  Een stille droom is de bouw van een nieuwe ruimte voor eiken vaten.  Tot slot de verdere uitbouw van onze bezoekbrouwerij met bar die nu reeds elke zaterdag open is van 13u tot 18u.  Tijdens de week op afspraak vanaf 10 personen.


8. Hoelang werken jullie al samen met Poseidon Beers & hoe verloopt deze samenwerking?

Wij werken van bij de start van Poseidon Beers samen met Sander.  Van meet af aan was er een ‘klik’.  Onze samenwerking loopt zeer vlot.  Een samenwerking met wederzijds respect voor elkaar.

Filter