Gratis verzending

per volle doos van 24 bieren

Gratis verzending

per volle doos van 24 bieren

Gratis verzending

per volle doos

Chapel Brewers

1. Stel jezelf en de brouwerij kort voor.

Nadat ons eerste bier, de Hoppa green, zoveel positieve commentaren kreeg en lovend werd onthaald door zowel kenners als bierliefhebbers, besloten we om verder te gaan en het bier op de markt te brengen. Zo ontstonden de ‘Chapel Brewers’. 3 vrienden die hun talenten en passie inzetten om samen nog meer heerlijke bieren te creëren.

2. Waarom zijn jullie begonnen met brouwen en welke Brouwers hebben jullie hiervoor inspiratie gegeven?

De passie voor het brouwen is ontstaan uit curiositeit over hoe bier nu juist wordt gemaakt. Hobby gewijs is dat steeds verder gegroeid tot waar we nu staan. 

3. Welke stijl bieren brouwen jullie?

Ondertussen hebben we 4 bieren van verschillende types. Zo hebben we een IPA, een double IPA, een echte klassieke belgische tripel en een sterk donker bier gerijpt op eikenhouten vaten. Voor de eindejaarsperiode brengen we steeds ook een donker kerstbier op de markt en zijn er plannen om aan een type ‘rood bier’ te werken. 

4. Hoeveel verschillende bieren hebben jullie al gebrouwen?

4 Verschillende bieren.


5. Wat is het speciaalste/gekste bier dat je al hebt gebrouwen & waarom?

Het gekste bier dat we ooit, eenmalig, gebrouwen hebben was een sterk blond bier met dwerg kweepeer. Dit bier evolueerde enorm en leek zowat oncontroleerbaar. Het ging van zeer bitter, naar fruitig, naar ietwat zoeter.


6. Welk soort bier staat nog op je verlanglijstje om ooit te brouwen?

Het donkere kerstbier!

7. Waar hoop je binnen 10 jaar te staan met de brouwerij?

Waar we onszelf binnen tien jaar zien, dat laten we voorlopig nog wat op ons afkomen. We zijn ondertussen aan het vierde jaar bezig, we zijn heel klein begonnen en corona heeft ook voor ons flink wat roet in het eten (lees het bier) gegooid. Voor we dus verdere plannen uitwerken willen we eerst rustig aan wat groeien.


8. Hoelang werken jullie al samen met Poseidon Beers & hoe verloopt deze samenwerking?

Op een beurs voor ondernemers maakten we, in het voorjaar van 2022 kennis met Poseidon beers. De mooie bierstand trok ons aan en na een babbeltje zijn we aan een samenwerking begonnen. Zonder spijt, want die samenwerking loopt sindsdien zeer vlot en aangenaam. een aanrader dus!

Filter